بچهها یکی از سوژههای مورد علاقهی مردم برای عکاسی هستند اما خوب مانند هر سوژهی دیگری، آنها نیز چالشهای عکاسی خود را دارند. ما در این مطلب روشهایی را برای دریافت نتایج بهتر عکاسی از کودک در فضای باز معرفی میکنیم.
بهترین زمان روز برای عکاسی چه زمانی است؟
بهترین عکسهای بچهها نیز مانند هر کس دیگری در نور طبیعی فضاهای باز اتفاق میافتد. نور طبیعی و ملایم به چهرهی کودک، شکل طبیعی و شادابتری را میدهد و باعث میشود که پوست او زیباتر و ظریفتر نشان داده شود. همینطور نور طبیعی سایههای ناملایم را از عکس دور میکند. فلاش زدن اغلب باعث میشود که بچهها چشمک بزنند و عکس را خراب کنند. حتی گاها نوزادان و کودکان از این عمل ترسیده و گریه میکنند. همچنین فلاش به طور کلی سطح پوست را پهنتر نشان داده و سایههای لطیفی که به چهره، عمق و رئالیسم میدهند را از بین میبرد.
هنگامی که به دنبال نور مناسب برای گرفتن عکس در فضاهای باز هستید، به یاد داشته باشید که نور خورشید در ظهر بسیار خشن و زننده است و سایههای ناخوشایندی را در عکس ایجاد خواهد کرد. بهترین زمان روز و ساعات طلایی برای عکاسی پرتره در فضای باز، صبح زود و ساعتی قبل از غروب خورشید است.
اگر شما مجبور به عکاسی در اواسط روز هستید، تعدادی روش وجود دارند که به شما برای این کار کمک خواهند کرد. اولا اینکه از نواحی که نور در آنجا به صورت مستقیم میتابد، خارج شوید. در عوض، محوطههای باز و سایهدار را برای عکاسی جستجو کنید. اگر مکان انتخابی شما بیش از حد تاریک باشد، میتوانید از فلاش یا رفلکتور قابلحمل استفاده کنید.
چگونه کودکان را سرگرم کنیم؟
همانطور که میدانید عکاسی از کودکان سخت است زیرا آنها توجه زیادی به شما نمیکنند و نمیتوانند به مدت طولانی بنشینند یا اینکه دستورالعملهای شما برای ژست موردنظرتان را ریز به ریز انجام دهند. محیطهای استودیوی پرتره داخلی نیز میتوانند کودک را بترسانند و عکسهای نامطلوبی را در پی داشته باشند. بنابراین یک فضای سرگرمکننده مثل پارک، ساحل، حیاط یا باغ میتواند کار را برای شما راحتتر نماید.
عکاسی پرتره در فضای باز به شما این امکان را میدهد تا عکسهای طبیعی بگیرید. عکسهایی مانند دویدن کودک در چمنها، بازی با شن و ماسه در ساحل یا بازی با اسباببازیهای رنگی و کودکان دیگر جذابیت بیشتری نسبت به عکسهای استودیویی دارند. همینطور توجه کنید که کودکان در اوایل روز انرژی بیشتری دارند و خستگی انتهای روز معمولا آنها را بهانهگیر میکند.
بهترین تنظیمات دوربین برای عکاسی کودک در فضای باز چیست؟
برای اینکه بتوانید روی کودک به عنوان سوژه تمرکز کنید، بهتر است که دوربین خود را به حالت اولویت دیافراگم تنظیم کنید. دیافراگم مناسب برای شروع برابر با f5.6 است که باعث میشود پس زمینه از فوکوس خارج شده و کل چهره کودک در فوکوس قرار بگیرد. همینطور به طور کلی سرعت ایزو پایینتر، بهترین نتایج را ایجاد خواهد کرد. در وضعیت نور کم شما میتوانید تا IOS 800 نیز بالاتر روید ولی سرعت ایزو بالاتر از این مقدار ممکن است سبب ایجاد نویزهایی در عکس پرتره شما شود.
اگر کودک در حال حرکت باشد، شما نیاز به سرعت شاتر بالاتری خواهید داشت. اگر شما در حالت اولویت دیافراگم عکس بگیرید و سرعت شاتر شما بیش از حد طول بکشد، محبورید که تنظیماتی را اعمال کنید. برای گرفتن عکس شارپ، ممکن است به شاتری با سرعت 1/500th یا حتی بیشتر نیاز داشته باشید. اگر امکان این کار برایتان وجود ندارد، میتوانید حالت دوربین را به sports تغییر دهید. محدودهی mm70-200 لنز زوم، لنز تمام عیاری برای عکسبرداری از پرترههای کودکان است.
این چند نکته را فراموش نکنید.
۱) همیشه به عناصر اضافی و جزئیات ناخواسته در پس زمینه عکسهایتان توجه کنید.
۲) لباس کودک از اهمیت بالایی برخوردار است. لباسهایی با رنگهای تند یا الگوهای پیچیده ممکن است که نگاهها را از سوژه دور کند. لباس کودک باید بتواند در کنار خلاقیت کودک صحنهی چشمنوازی را ایجاد نماید.
۳) و اینکه همیشه عکسهای زیادی بگیرید. اگر شما همیشه دوربین را در دستتان نگه میدارید تا بهترین لحظه را شکار کنید، احتمالا آن را از دست خواهید داد. در این روش با اینکه عکسهای نامطلوب زیادی را خواهید گرفت اما لااقل یک عکس از بین آنها مناسب و قابلپسند خواهد بود.
نکات و راهنمایی که در بالا به آنها اشاره کردیم، میتوانند به شما در عکاسی کمک کنند. اما خوب همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم، عکاسی کودک سخت است و علاوه بر داشتن سطح حرفهای و خلاقیت عکاس، نیاز به صبر و حوصله و محیط آرام و کودکانه دارد. یک روش دیگر برای عکاسی از کودکان، کمک گرفتن از متخصصین این حوزه است. آتلیه عکاسی تخصصی کودک با فراهم نمودن عکاسان حرفهای و طراحی و دیزاین دکورهای بینظیر میتواند تمامی ایدههای شما را عملی سازد.
اکثر پدر و مادرها بعد از آنکه صاحب فرزند میشوند، تمایل دارند با گرفتن عکسهای دنبالهدار، تک تک لحظات کودکان دلبندشان را ثبت نمایند تا در آینده جای خالی هیچ لحظه خاطرهانگیزی را احساس نکنند. اگرچه عکاسی کودک از کارهای موردعلاقه پدر و مادرهاست اما به جرات میتوان گفت معدود والدینی هستند که از جزئیات اصولی چگونگی عکاسی کودکان اطلاع دارند. بنابراین، ما قصد داریم در این مقاله به مبحث عکاسی از کودک در فضای باز را کاملا توضیح دهیم.
نکات مثبت نورپردازی طبیعی در عکاسی کودک در فضای باز
همه ما و به خصوص کودکان حین عکاسی در طبیعت بکر و نورپردازی منحصر بفرد آن، بهترین واکنش را از خود نشان میدهیم. تاثیر نور طبیعی و انعکاس حاصل از آن بر روی صورت کودکان به گونهای است که آن ها را به بهترین شکل ممکن خود در معرض نمایش میگذارد.
تابش نور طبیعی و دست نخورده به پوست صورت کودکان جلوهای شاداب و باطراوت ایجاد می کند که این موضوع به تنهایی باعث می شود تا پوست در ظریف ترین حالت ممکن نشان داده شده و همچنین سایههای بیهوده از سوژه عکاسی جدا شوند.
از سوی دیگر عکاسی از کودکان به وسیله فلاش زدنهای مکرر و پشت سر هم سوژه را از عکاسی دلزده کرده و باعث پلک زدن و به گریه انداختن کودک می شود. علاوه بر این، فلاش زدن در عکاسی کودک پوست روشن و شاداب کودکان را بیش از اندازه مسطح نشان داده و رئالیسم حاصل از عکاسی با تابش سایههای طبیعی نور خورشید را از بین میبرد.
چند نکته مهم
بهتر است به عنوان عکاس، قبل از جلسه عکاسی چند موضوع مرتبط حائز اهمیت را بررسی کنید تا به بهترین نحو از پس عکاسی کودک در فضای باز بربیایید.
اول اینکه باید بخشهای دارای نورپردازی طبیعی را مشاهده نموده و سپس انعکاس نور خورشید را مدیریت کنید.
دوم اینکه برای عکاسی کودک در فضای باز مکانهای سایهدار را می بایست پیدا کنید.
سوم اینکه سوژه عکاسی تان را زیر آسمان مدنظرتان قرار دهید تا بهترین نتیجه نورپردازی طبیعی ممکن را دریافت کنید.
چهارم اینکه در صورتی که مکان موردنظر شما دارای سایههای تیره و تاریک بود، میتوانید از فلاش رفلکتور قابل حمل استفاده نمایید.
پس با این توضیحات، میتوان از نکات مثبت نورپردازی طبیعی به عنوان مهمترین عامل برای عکاسی کودک در فضای باز یاد کرد.
پیدا کردن فضای باز مناسب
جدا از در نظر گرفتن نورپردازی، پیدا کردن فضای باز مناسب از دیگر المانهای اصلی و حائز اهمیت عکاسی کودک در فضای باز است.
یافتن یک فضای باز بدون هیچگونه محدودیت و دارای آسمان آبی و نوری طلایی که تاثیر بسزایی بر روی عکاسی نیز دارد، کار سختی به نظر میرسد. اما به عنوان یک عکاس تلاش کنید مکانی را پیشنهاد بدهید تا سوژه عکاسی تان در عین راحتی، آزادانه جنب و جوش داشته باشد. به این ترتیب شما نیز با محدودیت کمتری مشغول به عکس گرفتن از کودک می شوید؛ علاوه بر این، عکاسی در فضای باز منجر به افزایش و تنوع ایدهها و خلق تصاویری شادتر از ساعات خوش کودک می شود.
متمرکز کردن کودک
سوژه عکاسی کودک به دلیل جنب و جوش مختص این سن، روند عکاسی را کمی سخت می کند. کودکان به دلیل شیطنت های سنین کودکی قادر به نشستن طولانی مدت در یک جا و همچنین رعایت قوانین و گوشزد های والدین و عکاس نیستند. به همین خاطر سرگرم کردن و متمرکز کردن آنها جزء کارهای دشوار عکاسی محسوب شده که ملزوم به صبر و حوصله عکاس نیز میباشد.
ما در این بخش به شما توصیه می کنیم تا سوژه عکاسی تان را به یک فضای باز سرگرمکننده ببرید. فضاهای جذابی مثل پارک، ساحل شنی، حیاط خلوت و باغی زیبا میتواند کودک را تا مدت طولانیتری سرگرم کرده و کار شما را نیز راحت تر می نماید.
اگرچه برخی از والدین مدام به فرزندشان توصیه میکنند تا در طول عکاسی بهترین رفتار ممکن را نشان دهند دهند اما آن ها نمیدانند با این توصیه باعث طولانی تر شدن روند عکاسی می شوند. در واقع گرفتن تصویری از یک لبخند اجباری و یا حالات مصنوعی هدف عکاسی شما نیست. پیشنهاد ما این است با قرار دادن وقفه های کوتاه بین عکاسی، این کار را به یک روند سرگرمکننده برای کودک تبدیل کنید.
ثبت یک لحظه ی واقعی مانند شن بازی کودک در ساحل، دویدن بر روی چمنزار و یا بازی کردن با اسباببازیهای شاد و رنگی در حیاط خلوت خیلی بیشتر میتواند بیانگر آن موقعیت باشد تا یک عکس معمولی!
برقراری رابطهای صمیمانه با کودک
کودکان هم درست مانند بزرگسالان دارای شخصیتهای منحصر به فردی میباشند. به خاطر داشته باشید شما به عنوان عکاس کودک باید تلاش کنید تا هویت واقعی کودک را نشان دهید و آن را در عکسهایتان ثبت کنید!
یکی از کار هایی که عکاسی کودک در فضای باز را ساده تر می کند، برقراری رابطه ای صمیمانه با کودک است. شما پیش از جلسات عکاسی کودک بهتر است با سوژه عکاسی تان آشنا شوید، روحیات او را بشناسید و مطابق با خجالتی، جدی بودن و خندهرویی یا فعال بودن آنها سرگرمی موردعلاقه شان را پیدا کنید.
به خاطر داشته باشید به دست آوردن یک لبخند ساختگی با صدای بچگانه عکاس که صرفا سعی در انجام کار خود دارد، بسیار ساده است. آنچه به کار شما ارزش میدهد کیفیت عکاسی شماست.
تنظیمات عکاسی ایدهآل
بهتر است دوربین عکاسیتان را روی حالت دیافراگم قرار دهید. برای آغاز کار عکاسی از سوژهتان دیافراگم f5.6 مناسبترین گزینه است. چون پیش زمینه از حالت فوکوس خارج شده و تمام اثر، متمرکز بر روی خود کودک است.
توجه داشته باشید اگر کودک سوژه عکاسیتان فعال و پرجنبوجوش است، سرعت شاتر خود را بالاتر ببرید.
نکات جزئی اما مهم
المانهای جزئی در پس زمینه عکس را از یاد نبرید. به عنوان مثال، حتما حواستان باشد وسایل همراه کودک موجب نگردد تا سر و صورت او پنهان بماند.
لباس و نوع پوشش کودک باید به گونهای هماهنگ با صحنه عکاسی انتخاب شود. این انتخاب نباید به گونهای باشد که حواس تماشاگر از سوژه پرت شود.
تا جایی که می توانید عکس بگیرید! اگر هیچکدام از آنها خوب از آب درنیاید، قطعا یکی از عکسهایتان موردپسند شما قرار خواهد گرفت.
در طبیعت، شما کافی است کمی به فضا توجه کنید تا به سادگی بتوانید فضایی عالی را برای عکس گرفتن پیدا کنید.
همه ی فصل ها سرشار از زیبایی است و هر فصلی برای خود نقاشی زیبای خداوندی با هزاران طرح فوق العاده است.
عکاسی در پاییز میان حجم برگ های رنگارنگ، در زمستان میان برف و سرما، در بهار میان شکوفه های اعجاب انگیز درختان و در تابستان با سبزی یکدست طبیعت همراه است.
پیدا کردن یک لوکیشن خاص هم کار ساده ای است، هر طرف را که بنگرید می توانید با کوچکتر یا بزرگتر کردن قاب دوربین تان عکس به یاد ماندنی ای را از کودک تان بگیرید.
گلزار
دشت های پر گل می توانند عکس های بی نظیری را به شما هدیه دهند، از هر دیدی که بخواهید در این فضا عکاسی کنید، زیبا و به یاد ماندنی است.
می توانید با خلاقیت های خودتان، حالت ایستادن و ژست گرفتن کودک را طراحی کنید تا عکسی متفاوت داشته باشید.
کنکاش در طبیعت
طبیعت برای کودکان مملو از تجربه های تازه است، کودکان دوست دارند تا به هر چه می بینند دست بزنند، لمس کنند، بو کنند و تجارب تازه پیدا کنند. این موارد ایده هایی عالی برای عکاسی کودک هستند.
عکس های افقی با حالت خوابیده
این ایده نه تنها در طبیعت که در هر شرایطی، زیبا از آب در می آید. در طبیعت کافی است کودک شما روی برگ ها یا سبزه زار، روی شکم دراز بکشد و دستهایش را زیر صورتش بگذارد. به همین سادگی!
حالت های طبیعی کودک
هر کودکی با احساس خودش، هیجاناتش را بروز می دهد. برخی از آنها رفتارهایی مشابه را در شرایط های هیجانی مشابه نشان می دهند.
حالت طبیعی کودک خود سوژه ای زیبا برای هر عکسی به شمار می آید. در نمونه های زیر شما می بینید که عکاس فقط با تیز بینی توانسته است این لحظات را شکار کند.
عکاسی با درخت
درخت ها در هر کجای عکس که باشند، خاص هستند. می توانید کودک را به هر شکلی که دوست دارید روی آن یا پایین آن قرار دهید تا عکسی زیبا داشته باشید. البته مراقب تعادل و امنیت او هم باشید.